Barum Barum Bridgestone Bridgestone Continental Continental Debica Debica General Tire General Tire Good Year Good Year Hankook Hankook Matador Matador Michelin Michelin Nokian Nokian Semperit Semperit Toyo Tires Toyo Tires Uniroyal Uniroyal Viking Viking Yokohama Yokohama

EcoContact EP

EcoContact EP A hosszúsági és oldalsó barázdák kialakításának köszönhetően lecsökkent az abroncs zajszintje, így kényelmesebb vezetési élményt nyújt.
A vadonatúj Flat Belt (egyenletesen kialakított öv) eljárással simább borítású övet fejlesztettek ki, aminek az lett a következménye, hogy az abroncs nagyobb felületen érintkezik az úttal, és így egyenletesen kopik, továbbá megnövekszik az élettartama.
Optimális gumimintázatnak köszönhetően, nedves utakon az abroncs késlelteti az aquaplaning helyzeteket, így nagyobb biztonsággal lehet közlekedni minden időben.

EcoContact 3

EcoContact 3 A kis és kompakt kategóriás gépkocsik partnere az új ContiEco Contact 3.
A szilika tartalom, a lapos övrendszer és a bionika alkalmazása rendkívül rövid fékutat és jó kezelhetőséget eredményez. Az elődökhöz képest tovább nőtt az abroncs vonóerő átadási képessége, optimális lett a futófelületre visszaható talajnyomás-eloszlás, és minden eddiginél egyenletesebb lett a rendeltetésszerű használatból eredő kopás. Az alapanyag és mintázat kölcsönhatása az alacsony üzemanyag fogyasztásban és a gördülési ellenállásban mutatkozik meg.

Conti EcoContact 5

Conti EcoContact 5 Az abroncsfejlesztésben állandóan visszatérő probléma a száraz és vizes útfelületen nyújtott fékteljesítmény és az alacsony gördülési ellenállás kombinálásának konfliktusa. Európa vezető abroncsgyártója, a Continental, az új ContiEcoContact™ 5 abroncsával bravúrosan vágta át ezt a gordiuszi csomót. Ehhez viszont a fejlesztőmérnököknek szinte minden alkotóelemnél – például a karkasz-szerkezetben, az alapanyag-összetételben, az övkontúr és a mintázat terén – áttörést kellett elérniük, hogy az elődabroncs teljesítményét jelentősen javítani tudják. A gördülési ellenállást például közel 20%-kal sikerült csökkenteni, a futásteljesítményt pedig 12%-kal növelni, mindezt úgy, hogy közben a vizes útfelületen mért fékút is lerövidült. Az új ContiEcoContact™ 5 abronccsal szerelt gépjárművek, a korábbi abroncsmodelleken futó társaikkal szemben több, mint 3%-kal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak.

PremiumContact

PremiumContact A ContiPremium Contact ideális közép és felső kategóriás autókhoz.
Az abroncs futófelületének bionikus a kontúrja. Ennek eredményeként kritikus helyzetekben, pl. fékezéskor megnövekedik a gumiabroncs úttal érintkező felülete, ami rövidebb fékutat jelent. A Continental fejlesztőmérnökei olyan bionikus kontúrral rendelkező abroncsot alkottak, amely a fékezésnél és kanyarodásnál fellépő terhelésváltozások hatására mintegy 10 mm-rel megnöveli felfekvő felületét, ezáltal jobb erőátadást, kapaszkodást biztosít. Ugyanakkor, normál futáskor keskeny felfekvő felülete révén jelentősen csökken a gördülési ellenállása, és nagy aquaplaning elleni védettséget biztosít.

PremiumContact 2

PremiumContact 2 A ContiPremium Contact2 ideális közép, felső és luxus kategóriás autókhoz.Új fejlesztésű 3-D csatornák optimalizálják a fék-teljesítményt nedves és száraz úton is. A víz gyorsabban hagyja el az abroncsot növelve aquaplanning ellenállását, továbbá precíz kezelhetőséget és stabilitást eredményez. Precíz kormányzás, nagyszerű tapadás akár nedves, akár száraz körülmények között. Kiváló fékezési tulajdonságok. Extrém teljesítmény extrém helyzetekben is.

SportContact

SportContact Azok számára jelent ideális választást a CONTINENTAL ContiSport Contact 2, akik szeretik kihasználni a nagy teljesítményt és sportosan vezetnek.
Precíz kormányzás, nagyszerű tapadás akár nedves, akár száraz körülmények között. Extrém teljesítmény extrém helyzetekben is.

SportContact 3

SportContact 3 Precíz kormányzás, nagyszerű tapadás akár nedves, akár száraz körülmények között. Extrém teljesítmény extrém helyzetekben is.
Kifejezetten nagy teljesítményű autók számára javasolt az új ContiSportContact 3.
Igényes gumiabroncs, igényes vezetőknek. A nagy teljesítményű gépkocsik gumiabroncsa. Kiváló kanyarstabilitás, precíz irányíthatóság, stabil egyenes futás és alacsony zajszint jellemzi. Aszimmetrikus mintázatának köszönhetően mind kanyarban, mind egyenesben kiválóan teljesít.

SportContact5

SportContact5 A Continental legújabb fejlesztésű ContiSportContact™ 5 abroncsa nem csak a sportos személygépjárművek, hanem a sportkategóriás SUV-ok technikai elvárásait is kielégíti. Ha teljesítményét a rendkívül népszerű előddel összehasonlítjuk, nyilvánvalóvá válik, hogy a fejlesztőmérnököknek minden előzetes várakozást sikerült felülmúlniuk. Ez a kimagasló teljesítmény a kiterjedt kutatómunkának, valamint a fejlesztés során elvégzett sokrétű teszteknek köszönhető. Mindezek eredményeként jelentősen csökkent a vizes és száraz útfelületen nyújtott fékút, közel 10%-kal mérséklődött a gördülési ellenállás, és több mint 13%-kal növekedett az abroncs futásteljesítménye. Azonban ez a rendkívüli teljesítmény nem jöhetett volna létre az új fejlesztésű alapanyag-összetétel nélkül, amely a keletkező erőhatások maximális átvitelét teszi lehetővé fékezés közben, ugyanakkor alacsony gördülési ellenállást garantál normál vezetési körülmények között.

Vanco 2

Vanco 2 A Continental Vanco 2 nyári kis teher abroncs a kishaszongépjárművek és transzporterek megbízható partnere.
Elődeinél hosszabb élettartam, nagy futásteljesítmény, kiváló kormányzási tulajdonságok jellemzik. Rövidebb fékút száraz és nedves burkolaton egyaránt
Jelentősen megnövelt aquaplanning elleni védelem és sokoldalú használat.

Vanco 8

Vanco 8 A Continental Vanco 8 a közepes és nehéz áruszállítókhoz ajánlott.
Alacsony gördülési zaj, megerősített oldalvédelem jellemzi ezt az abroncsot. Hosszú élettartama miatt gazdaságos megoldást kínál.
20 százalékkal megnövelt élettartama és az oldalirányú sérülésekkel szembeni ellenálló-képesség javítása további plusz előnyöket biztosít az abroncsnak. Nagyobb terhelhetőség, nagyobb jövedelmezőség.